söndag 23 juni 2024​

Vår förening är en stabil och trevlig förening med många +

 

COOP Nära  400 m  

Posten  400 m

Hållplats  150 m  

Pizzeria  400 m

Umeå City  4.5 km

En av de stora plusen med våran förening är närheten till allt. Bra buss förbindelser, nära till affären och pizzeria. Men även fördelen med dagis och skola upp till åk 9.

I skogen bakom husen finns det eljus spår som är väl skyltat och med olika längder. Perfekt för en motions runda eller bara en lite promenad, det finns även bänkar utplaserade efter spåret med naturen som stillbild.

De två längre spåren är tyvärr inte upplysta och prepareras ej på vintern, men de är dock väldigt trevliga för en längre promenad med lite tuffare teräng. Skogen inbjuder även till lek av alla slag för barnen. På vintern finns det dessutom en naturlig pulk backe uppe vid övre röda pluset.

Den som vill kan även följa skyltningen och gå runt historie stigen där man finner olika slags historiska platser, som Ryssvägen och fornlämningar. Kanske en picknick uppe på Jättstuberget och utsikts tornet? Det finns något för alla, och så är det även i vår förening. Gammal som ung eller barnfamilj, alla hittar sin favorit och naturliga del i vår förening samt en stor del trivsel och goda grannar.

Våra hus är byggda 1983 och består av 84 st lägenheter delade på tre plus områden. Parhus för den som vill ha känslan av eget hus och lägenheter för den som tycker bättre om att bo i lägenhet. Det finns även ettor som uthyres, dessa är utrustade med trinettkök.

Varje plus har en egen Plusvärd, denna kan du vända dig till för att hämta nycklar till samlingslokaler eller till snikarboden, det finns även en brevlådor vid tvättstugorna där man kan lämna medelanden till styrelsen.

Varje plus har en egen samlingslokal som man kan låna för kalas eller fest, det finns även internetuppkopplingar i varje samlings lokal så de är även perfekta för LAN. Det finns även möjlighet att använda snickarboa som finns på det grå pluset. Denna bokas på listan som hänger i tvättstugan på det grå pluset.

Våra tvättstugor håller en bra standard med snabba maskiner, torkskåp och tumlare. I det grå plusets tvättstuga finns även en grovtvättmaskin, denna bokas på en separat lista i tvättstugan. Tänk på att sopsortering även gäller i tvättstugan.

Det finns även möjlighet att hyra ett kall garage eller en parkerings plats med motorvärmar stolpe. Det finns även ett antal gästparkeringar vid varje +. Varje lägenhet har även tillgång till matkällare på sitt plus område. Matkällaren är utrustad med fläkt så temperaturen håller ca 4 grader året runt.

Våra lekplatser är utrustade med det som barn vill ha, gungor, rutschkanor och sandlådor. Lekplatsen mellan det grå och nedre röda har även ett litet klättertorn och en klättervägg, där finns det även bänkar och bord för föräldrarna att sitta vid och njuta av sommar solen medans barnen leker.

Vi sopsorterar och i soprummen finns det anslag om vad som ska vart.Varje lägenhet har även tillgång till 1000 Mbits internetuppkoppling från Bredband2, och alla lägenheter har kabeltv från Telenor.

historia

Mera information om Röbäck

RÖBÄCK VÅR BY skriven av Röbäcks hembygdsförening

Ladda ner som PDF

Historiska platser i Röbäck

Ladda ner som PDF